Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Αντ. Σαμαράς : Κάλεσμα στην οικοδόμηση της «Νέας Ελλάδας»

Άνοιγμα του προέδρου της Ν.Δ. στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του μεταρρυθμιστικού κέντρου  

sam-synedrioΤη σαφή πρόθεσή του να προχωρήσει στην απόφαση για μετεξέλιξη της Ν.Δ.σηματοδότησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στο 9ο Συνέδριο του κόμματος.

Παρά τις αντιδράσεις τμημάτων της οργανωμένης βάσης αλλά και βουλευτών (πχ Νικ. Κακλαμάνης) για την προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς μοιάζει αποφασισμένος να επιδιώξει την ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας – ενδεχομένως με άλλο όνομα εν καιρώ – σε βασικό πολιτικό φορέα στον οποίο θα συγκλίνουν στελέχη όχι μόνον της κεντροδεξιάς αλλά και της σοσιαλδημοκρατίας και του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Στο τελευταίο τμήμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Συνέδριο, μετά το επεισόδιο με την υγεία του που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της ομιλίας του, κυριάρχησε το προσκλητήριο υπέρβασης των κομματικών γραμμών με στόχο την οικοδόμηση της «Νέας Ελλάδας», που είναι και το εκφραστικό σχήμα που θα χρησιμοποιεί ο κ. Σαμαράς για να σηματοδοτήσει την προσπάθειά του. Κατά πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα επανέλθει με περισσότερη έμφαση στο ζήτημα κατά την ομιλία του την Κυριακή.

Oμιλία του Αντώνη Σαμαρά στο 9ο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. 

«H μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θεμελίωσε την δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι εδώ και κάνει το χρέος της στην πατρίδα» επισήμνε χαρακτηριστικά  ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο 9ο συνέδριο του της γαλάζιας παράταξης  που γίνεται στο Στάδιο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο.

«Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε την διακυβέρνηση με μία τρικομματική συνεργασία σε συνθήκες δραματικές. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής. Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ με την αναγγελία του αγωγού ΤΑΡ βάζουμε την χώρα για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό κόμβο, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες. Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχει ανάγκη από δανεικά. Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί. Κάποιοι βιάστηκαν αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης  ότι «ψηφίσαμε επενδυτικό νόμο που αποτελεί αληθινή τομή σε σχέση με όσα ίσχυαν επί πολλές δεκαετίες» επισημαίνοντας πως «σήμερα η Ελλάδα έχει εφαρμόσει μέσα σε ένα χρόνο, όσες μεταρρυθμίσεις δεν είχαν γίνει για δεκαετίες».

Ωστόσο, σημείωσε πως «θα νιώσουμε πραγματικά δικαιωμένοι, όταν καταφέρουμε να νικήσουμε την ανεργία. Την ανεργία όλων» υπογραμμίζοντας, πως «θα νικήσουμε την ανεργία με επενδύσεις, που θα φέρουν θέσεις εργασίας».

Επιπροσθέτως, ο  κ. Σαμαράς τόνισε πως «στην αναγέννηση της Ελλάδας βοήθησε και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ», υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα που χτίζουμε είναι υπόθεση όλων», ενώ ζήτησε την στήριξη όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στη διακυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην ΕΡΤ, είπε ότι «καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε αληθινά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση… Το «μαύρο» από τις οθόνες φεύγει. Αλλά όχι για να γυρίσουμε στις αμαρτίες του παρελθόντος…Η δημόσια ραδιοτηλεόραση ανήκει σε όλο τον Ελληνικό λαό. Θα στελεχωθεί αξιοκρατικά. Θα βρίσκεται μακριά από κομματικές επιρροές».

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By