Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: «Τα χειρότερα πέρασαν»

Tα χειρότερα πέρασαν, η οικονομία σταθεροποιείται και του χρόνου θα υπάρξει ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς

samaras800_533
«Δίνουμε την μάχη για πλήρη προστασία των ανέργων των φτωχών και μικρομεσαίων στρωμάτων, για να υπάρξει υγιής τραπεζική πίστη που δεν ευνοεί μόνο τις τράπεζες αλλά και τους πολίτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας υποστηρίζοντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. «Κάποιοι στοιχημάτιζαν ότι δεν θα υπάρξει πλεόνασμα εφέτος, τώρα κατάπιαν την γλώσσα τους, θα διαψευστούν και στο ότι του χρόνου θα υπάρξει ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Τα χειρότερα πέρασαν, η οικονομία σταθεροποιείται, τα σπρεντς πέφτουν» ανέφερε.

Αναφερόμενος στην φορολογία των ακινήτων ο κ. Σαμαράς είπε ότι τα ακίνητα θα φορολογηθούν με ενιαίο τρόπο το συνολικό ύψος θα παραμείνει στο επίπεδο του 2013 αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ελάφρυνση για το 75% των νοικοκυριών.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την Τετάρτη στο κολέγιο των Eπιτρόπων, στις Βρυξέλλες, τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας ενώ νωρίτερα, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By