Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Σε κέντρο κράτησης μεταναστών Λιβανέζος που παντρεύτηκε 12χρονη

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πατέρα του κοριτσιού, ο οποίος είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ πριν από 18 χρόνια

filakesa

Σε κέντρο κράτησης μεταναστών του Σίδνεϊ μεταφέρθηκε ένας 26χρονος Λιβανέζος που κατηγορείται ότι παντρεύτηκε ένα 12χρονο κορίτσι στην Αυστραλία. Στο ίδιο κέντρο κρατείται και ο μουσουλμάνος θρησκευτικός ηγέτης που κατηγορείται για τον παράνομο γάμο του 12χρονου κοριτσιού με τον 26χρονο, ο οποίος είχε επισκεφτεί την Αυστραλία με φοιτητική βίζα.

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πατέρα του κοριτσιού, ο οποίος είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ πριν από 18 χρόνια. Ο 35χρονος θρησκευτικός ηγέτης κατηγορείται ότι τέλεσε τον παράνομο γάμο, ενώ ο φοιτητής αντιμετωπίζει 25 κατηγορίες για σεξουαλική συνουσία με ανήλικο παιδί.

Ο πατέρας του 12χρονου παιδιού δήλωσε ότι κατά την αντίληψή για το Κοράνι, ο μόνος τρόπος που το ζευγάρι θα μπορούσε να βρίσκεται ταυτόχρονα στο ίδιο δωμάτιο ήταν εάν παντρεύονταν. Είπε επίσης ότι δεν «ήθελε να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία της κόρης του».

Ο παράνομος γάμος ήρθε στην επιφάνεια όταν ο 26χρονος προσπάθησε να γράψει το κορίτσι σε ένα σχολείο κοντά στο σπίτι όπου διέμεναν μαζί στο Σίδνεϊ.

By