Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Σε καραντίνα αεροπλάνο στη Μαδρίτη λόγω Έμπολα

Πιθανά κρούσματα σε Παρίσι και Δανία

ebola1

Αεροπλάνο των αερογραμμών της Air France τέθηκε σε καραντίνα μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης καθώς επιβάτης του παρουσίασε ρίγη και ακολουθήθηκε πρωτόκωλλο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που είχε μολυνθεί από Έμπολα.

Το αεροπλάνο, που προερχόταν από το Παρίσι, κατευθύνθηκε σε μια ειδική περιοχή του αεροδρομίου Μπαράχας, και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ανέβηκε στο αεροσκάφος για να εξετάσει τον επιβάτη.

«Η Air France επιβεβαίωσε ότι ένας επιβάτης της πτήσης AF1300 που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι (Σαρλ ντε Γκολ)-Μαδρίτη (Μπαράχας), στις 16 Οκτωβρίου 2014, παρουσίασε συμπτώματα στη διάρκεια της πτήσης», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Πρόκειται για το πρωτόκολλο για τον ιό Έμπολα», πρόσθεσε.

Εξάλλου ένα από τα πρόσωπα που έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση στην Ισπανία, αφού ήρθαν σε επαφή με την ισπανίδα νοσοκόμα που έχει προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό, παρουσίασε πυρετό σήμερα και θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Μαδρίτης για να υποβληθεί σε εξετάσεις, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Μεταξύ των 68 επαφών χαμηλού κινδύνου (της νοσοκόμας) υπάρχει μια εξέλιξη: ένας εξ αυτών παρουσίασε σήμερα το πρωί πυρετό», δήλωσε ο Φερνάντο Σιμόν ένας αξιωματούχος της επιτροπής που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Οι γιάτροι τον έθεσαν υπό παρακολούθηση και τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ίσως γίνουν γνωστά και σήμερα.

Η 44χρονη νοσοκόμα Τερέσα Ρομέρο, που παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας στις 29 Νοεμβρίου, εξακολουθεί να βρίσκεται σήμερα σε «σταθερή» κατάσταση, διευκρίνισε ο Σιμόν.

Στο μεταξύ ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας στη Δανία υποβάλλεται σε εξετάσεις καθώς ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα. Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) Δανίας ανακοίνωσαν ότι ένας από τους εργαζόμενούς της υποβάλλεται σε εξετάσεις, αφού επέστρεψε από τη δυτική Αφρική και ένιωσε μια «μικρή αύξηση» στη θερμοκρασία του.

Την ίδια ώρα στο Παρίσι γυναίκα, η οποία παρουσίασε υψηλό πυρετό, μεταφέρθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το σπίτι της στην περιοχή Ο-ντε-Σεν του Παρισιού στο στρατιωτικό νοσοκομείο Σεν Μαντ. Η γυναίκα είχε έρθει σε επαφή με εργαζόμενο σε ανθρωπιστική οργάνωση που έχει νοσήσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By