Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

ΣτΕ: Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών εντός 6 μηνών

Η απόφαση του ΣτΕ υποχρεώνει το κράτος να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες εντός 6 μηνών

akinita800_141213

Στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων υποχρεώνεται το Δημόσιο με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (1055/2014 το ΣτΕ).

Η απόφαση που εξεδόθη μετά από προσφυγή που έγινε από στελέχη, φίλους και τον Πρόεδρο της Δράσης, Θόδωρο Σκυλακάκη το ΣτΕ:

«Διαπιστώνει ότι η Διοίκηση έχει παραλείψει παρανόμως να προβεί στην επιβαλλομένη από το άρθρο 41.1 του Νόμου 1249 του 1982 έκδοση αποφάσεως αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών της χώρας.

Αναβάλει την έκδοση οριστικής αποφάσεως και τάσσει στη Διοίκηση εξάμηνη προθεσμία από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης προκειμένου να προβεί στην άνω οφειλόμενη ενέργεια».

Σε ανακοίνωση πως εξέδωσε σήμερα για το θέμα η Δράση τονίζεται πως η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγή που έγινε από στελέχη, φίλους και τον Πρόεδρο της Δράσης Θόδωρο Σκυλακάκη, με δικηγόρο τον Αντιπρόεδρο της Δράσης Τάσο Αβραντίνη, θα δώσει οικονομική ανακούφιση σε εκατομμύρια πολίτες που φορολογούνται με τρόπο παράλογο σε περιουσία που ουσιαστικά δεν έχουν. Αποτελεί ταυτόχρονα δικαίωση της επίμονης εκστρατείας της Δράσης για την παράλογη φορολογία των ακινήτων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε : «Αποδεικνύεται ότι για να βοηθήσεις ουσιαστικά τους πολίτες δεν χρειάζονται φωνασκίες και λαϊκισμός. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά, τεκμηρίωση, επιχειρήματα και επιμονή. Αυτά έκανε η Δράση και με τα ελάχιστα μέσα και την περιορισμένη κάλυψη που είχε, πέτυχε σήμερα μια μεγάλη νίκη για την οποία είμαι υπερήφανος. Αν οι πολίτες μας δώσουν περισσότερη δύναμη, θα κάνουμε πολύ περισσότερα για αυτούς.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By