Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Στημένα παιχνίδια – πρωταγωνιστής η Γκάνα!

«Βόμβα» στα θεμέλια του διεθνούς ποδοσφαίρου και φυσικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου βάζει η αποκάλυψη της Daily Telegraph.

thumbnail

Η αγγλική εφημερίδα πραγματοποίησε έρευνα που διήρκεσε μήνες, σε συνεργασία με το Κανάλι 4, για να αποκαλύψει συγκλονιστικά θέματα γύρω από τη δράση κυκλώματος παράνομου στοιχήματος και χειραγώγησης αγώνων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως διεθνείς ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Γκάνας αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας είχαν έρθει σε συμφωνία με το συγκεκριμένο κύκλωμα -συμφωνία που είναι εν ισχύ εδώ και αρκετό διάστημα- κι όλ αυτά με τη σύμφωνη γνώμη του προεδρείου της Ομοσπονδίας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η αμοιβή των εμπλεκόμενων ανέρχεται στις 100.000 λίρες…

Η FIFA έχει πληροφορηθεί τις αποκαλύψεις και αύριο αναμένεται να υπάρξει σχετική συνέντευξη για διευκρινήσεις.

Οι αποκαλύψεις της Daily Telegraph δεν σταματούν πάντως, καθώς η εφημερίδα δημοσίευσε και ένα video από συνάντηση μεταξύ ενός μάνατζερ αναγνωρισμένου από τη FIFA, εκπροσώπου του ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και του ειδικού ερευνητή, του οποίου την ταυτότητα φυσικά δεν γνωρίζουν οι δύο άνδρες.

«Παντού συμβαίνουν αυτά. Οι διαιτητές μπορούν να αλλάξουν τους αγώνες κάθε φορά. Οπότε αυτή είναι μια επιλογή που μπορούν λάβουν υπόψη τους. Γιατί αν φέρουμε τους δικούς μας διαιτητές να παίξουν στον αγώνα μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς τι θα γίνει. Αν θέλουμε να τελειώσει ένα ματς με σκορ 3-2 μπορούμε να το κάνουμε. Είναι θέμα χρημάτων. Παίρνεις τα χρήματα και για 24 ώρες πιστεύουν όλοι πως τους έκλεψε ο διαιτητής και μετά το ξεχνάνε. Μετά διασκεδάζουν, περνούν καλά και δεν το θυμούνται πια», αναφέρεται στη συζήτηση…

Η αντίδραση της Ομοσπονδίας ήταν να ζητήσει από την αστυνομία τη διερεύνηση της υπόθεσης ενώ τονίζεται πως τα δύο αυτά άτομα, τα οποία φέρονται να την εκπροσωπούν, πλησίασαν τον πρόεδρο και του πρότειναν να αγοράσουν εκ μέρους μιας αγγλικής εταιρίας τα δικαιώματα των φιλικών αγώνων της Εθνικής.

Η συμφωνία δεν υπεγράφη και όπως επισημαίνεται από τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έχει προχωρήσει ήδη σε καταγγελία στην FIFA.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By