Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου η υφυπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ

 Στις 4 Φεβρουαρίου, θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης

state-department1
Την Ελλάδα και την Κύπρο θα επισκεφθεί η υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Νούλαντ θα συνοδεύσει τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στο ταξίδι του στο Βερολίνο, στις 31 Ιανουαρίου για να συζητήσουν διμερή και διεθνή ζητήματα με ανώτερους αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης, όπως σημειώνεται.

Στη συνέχεια, θα συνοδεύσει τον κ. Κέρι στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, όπου θα λάβουν μέρος και σε αρκετές συνεδριακές εκδηλώσεις και θα συναντηθούν με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στις 2 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Νούλαντ θα μεταβεί στην Αθήνα για να συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, στελέχη επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών για να συζητήσουν διμερή και παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων της οικονομικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της διατλαντικής εταιρικής σχέσης εμπορίου και επενδύσεων.

Στις 4 Φεβρουαρίου, θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης για να συζητήσουν τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ- Κύπρου.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, επίσης, με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ηγέτες, μεταφέροντας την αμερικανική υποστήριξη για την επιτάχυνση της προόδου προς μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, μέσω της διαδικασίας που διευκολύνει η αποστολή των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολούθως, στις 5 Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί την Πράγα, όπου θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της τσεχικής κυβέρνησης για να συζητήσουν διμερή και διεθνή θέματα, καθώς και με Τσέχους ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών και μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας.

Τέλος, θα μεταβεί στο Κίεβο για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγέτες της αντιπολίτευσης, της κοινωνίας των πολιτών και στελέχη επιχειρήσεων για την προώθηση συμφωνίας με τη νέα κυβέρνηση και το σχέδιο δράσης, όπως αναφέρεται, που μπορεί να θέσει την Ουκρανία και πάλι στο προσκήνιο προς την εκπλήρωση των προσδοκιών του ουκρανικού λαού για τη δημοκρατία, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την οικονομική ανάπτυξη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By