Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

«Στην κυβέρνηση Καραμανλή πληρώναμε τον “Τσοβόλα δώστα όλα”»

Στην αντεπίθεση περνούν οι καραμανλικοί, μετά τις τοποθετήσεις του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ ,  για τη διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009.

antonaros 1Η επιλογή των δύο πρώην πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ να επιρρίψουν τη βασική ευθύνη για την οικονομική κρίση στις κυβερνήσεις Καραμανλή, προκάλεσε οργή στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Τη δυσφορία των καραμανλικών εντείνει το γεγονός ότι όπως λένε ο κυβερνητικός εταίρος στοχοποιεί κάθε τόσο την προηγούμενη διακυβέρνηση της Ν.Δ προκειμένου να αποσείσει τις δικές του ευθύνες, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου δεν ενδιαφέρεται να υπερασπιστεί τον Κώστα Καραμανλή.

Η απάντηση των καραμανλικών ήρθε δια του Ευάγγελου Αντώναρου.  «Στη διακυβέρνηση Καραμανλή κληθήκαμε να πληρώσουμε ακόμη και τα δάνεια του «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα!»», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο ΒΗΜΑ FM 99,5.

Ο κ.Αντώναρος επέρριψε ευθύνες για την οικονομική κρίση στο Γιώργο Παπανδρέου. «Από το 2008 και μετά λέγαμε ότι υπάρχουν θέματα και πρέπει να τα χειριστούμε. Πήραμε μέτρα. Δεν ήταν επαρκή; Βεβαίως. Αλλά και την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου 2009, ο Καραμανλής κάλεσε ξεχωριστά, έναν-έναν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους έδωσε ένα σημείωμα με έξι σημεία, εκ των οποίων ένα ήταν το έλλειμμα και το χρέος. Δεν έχει αποκρύψει κάτι. Το σημείωμα έχει δημοσιοποιηθεί από τη μέρα εκείνη. Αλλά ο κ. Παπανδρέου βγήκε από τη συνάντηση και είπε ότι δεν υπάρχει κρίση και όλα είναι εφευρήματα του Καραμανλή και της Ν.Δ. και να πάμε αμέσως σε εκλογές. Εκείνη, την ίδια μέρα. Μπροστά στο Μαξίμου! Και μέχρι να πάμε στις εκλογές, που εμείς είπαμε οδυνηρά πράγματα για τον πολίτη εκείνη την εποχή, με πάγωμα μισθών και συντάξεων, εκείνος έλεγε συνέχεια ότι «λεφτά υπάρχουν»», είπε.

«Άνθρωποι που έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη – και τους θεωρώ αθώους μέχρι να αποδειχθεί τι έχει γίνει – ήταν αυτοί που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ: Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος, Μαντέλης. Οι δύο τελευταίοι ήταν στο στενότατο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού», είπε ο κ.Αντώναρος, σχολιάζοντας αιχμηρά:  «Τι είναι ο Σημίτης, δηλαδή; Παναγία; Δεν έκανε τίποτε;».

Ο κ.Αντώναρος επανήλθε και σε όσα είχε πει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος περί 850.000 προσλήψεων την περίοδο 2004-2009, επιστρέφοντας τις κατηγορίες στο ΠΑΣΟΚ. «Οταν ήλθαμε στην εξουσία το 2004, βρήκαμε 129 με 130.000 συμβασιούχους-ομήρους, που τους είχε προσλάβει η διακυβέρνηση Σημίτη. Και υπήρχε η δέσμευση από την ΕΕ να αποκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι και δώσαμε μάχη. Ξέρετε πόσοι αποκαταστάθηκαν; 35.000. Και έρχεται τώρα ο κ. Γρηγοράκος και διάφοροι άλλοι απολογητές του απίθανου παρελθόντος να πουν ότι προσλήφθηκαν 850.000 επί διακυβέρνησης Καραμανλή. Αυτό είναι ψεύδος και αποδεικνύεται από τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων με την απογραφή. Γιατί δεν κάνουμε μια καταγραφή πότε προσλήφθηκαν αυτοί; Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν από το ΠΑΣΟΚ», ισχυρίστηκε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By