Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Γιάννης Ανθόπουλος

Από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής για το ποσό των 500.000 ευρώ

pothen622_322

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής για το ποσό των 500.000 ευρώ που δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

Η επιτροπή που στη σημερινή της συνεδρίαση ασχολήθηκε με τον αναδρομικό έλεγχο που διενήργησαν οι ορκωτοί λογιστές για όλους όσοι διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί κλπ. από το 1974 έως το 2012, κατέληξε ότι υπάρχει ζήτημα για τον πρώην υπουργό.

Ο Γιάννης Ανθόπουλος βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για υπόθεση τοκογλυφίας, καθώς φέρεται να μεσολάβησε για λογαριασμό ιδιοκτήτριας από την Καβάλα που εμπορεύεται καπνό, προκειμένου να λυθεί πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετώπιζε η εταιρία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της επιτροπής πόθεν έσχες την περασμένη εβδομάδα, ο αναδρομικός έλεγχος εντόπισε 26 περιπτώσεις πολιτικών προσώπων που δεν έχουν δικαιολογήσει επαρκώς στα πόθεν έσχες τους τα ποσά που δηλώνουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόνον 2 πρόσωπα εμφανίζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις και ενδεχομένως να παραπεμφθούν για περαιτέρω έλεγχο. Ο ένας, όπως έγινε γνωστό, είναι ο Γιάννης Ανθόπουλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By