Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Στις 3.000 οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Τις τρεις πρώτες μέρες των αιτήσεων

xrhmata_2

Τις 3.000 έφτασαν οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που υποβλήθηκαν μέχρι το μεσημέρι τις Τρίτης. Η διαδικασία ξεκίνησε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το πρόγραμμα υλοποιείται πιλοτικά στους Δήμους Γρεβενών, Δράμας, Έδεσσας, Μεσολογγίου, Ιωαννίνων, Καλλιθέας, Καρδίτσας, Λευκάδας / Μεγανησίου, Μαλεβιζίου, Σάμου, Σύρου, Τρίπολης και Χαλκίδας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας «www.energo-eke.gr». Οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ενημερώνουν τους πολίτες και τους διευκολύνουν όταν χρειάζεται στην υποβολή της αίτησης.

Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 15105 προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να συνδεθούν με τις υπηρεσίες των Δήμων.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ Β. Κεγκέρογλου, το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει την ακραία φτώχεια, αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα τόσο στους σκοπούς όσο και στην εφαρμογή του.

Η αίτηση ένταξης στο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, αποτελεί ταυτόχρονα και υπεύθυνη δήλωση για την ακρίβεια των στοιχείων που δηλώνει με ατομική του ευθύνη ο αιτών και διασταυρώνονται ηλεκτρονικά.

Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτούνται δικαιολογητικά παρά μόνο ο κωδικός taxis net και το ΑΜΚΑ. Στην περίπτωση που ζητηθούν δικαιολογητικά, ο αιτών οφείλει να τα προσκομίσει στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

Το σύστημα υποβολής αιτήσεων παρέχει τη δυνατότητα προσωρινής και οριστικής υποβολής. Τέλος ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι όσοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και ενταχθούν στο πρόγραμμα θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου.

By