Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Στουρνάρας: «Αν δεν γίνουν απολύσεις δεν θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις»

«Μετά τις 15000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν 15000 προσλήψεις που θα αναβαθμίσουν με νέα στελέχη το Δημόσιο» υπόσχεται ο ΥΠΟΙΚ

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

«Αν δεν γίνουν οι απολύσεις, αν δεν προχωρήσουν η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις» δήλωσε στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Οικονομικών.

«Οι απολύσεις δεν γίνονται ούτε για δημοσιονομικό όφελος ούτε για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αλλά για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα» υπογραμμίζει ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι «μετά τις 15000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν 15000 προσλήψεις που θα αναβαθμίσουν με νέα στελέχη το Δημόσιο».

Ο Γιάννης Στουρνάρας διευκρίνισε ότι δεν διαθέτει πολιτικές φιλοδοξίες αλλά όπως εξηγεί ανέλαβε γιατί είχε καθήκον απέναντι στην πατρίδα.«Εγώ σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι» τονίσει ο υπουργός της οικονομίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

«Το σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας περί κρυφής ατζέντας της τρόικας και νέου μνημονίου, με μειώσεις και περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, είναι παντελώς ανακριβές» ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή του σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, για να εισπράξει το σχόλιο της Real News.

To ρεπορτάζ της Realnews

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το σημερινό δημοσίευμα της Realnews περί κρυφής ατζέντας της τρόικας για χαριστική βολή στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας σχολιάζουν:

Πρώτον ότι είναι αξιοπερίεργο να απαντά το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για λογαριασμό της τρόικας.

Δεύτερον ότι το ρεπορτάζ είναι απολύτως διασταυρωμένο από πηγές εντός και εκτός Ελλάδας.

Και τέλος, υπενθυμίζουν ότι η τελευταία διάψευση για ρεπορτάζ της Realnews αφορούσε στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By