Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Στουρνάρας: Όλοι θεωρούν ότι η Ελλάδα πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο

«Όλοι ενδιαφέρονται αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί»

FOSPHOTOS

Τη βέλτιστη των εντυπώσεων για την εικόνα που αντανακλά η Ελλάδα στο εξωτερικό αποκόμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την παρουσία του στην Ουάσιγκτον.

«Όλοι θεωρούν πια ότι η Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του ΔΝΤ, πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Και αυτό έχει σημασία και όλοι ενδιαφέρονται αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Όπως ανέφερε, στο περιθώριο των συναντήσεων αυτών, μίλησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, με πολλούς τραπεζίτες από ιδιωτικές τράπεζες και με μεγάλα funds.

Ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι, τις επόμενες μέρες, θα δει στελέχη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και αύριο Κυριακή θα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ. Στην ερώτηση «αν περνάμε στην καινούρια φάση, στο επόμενο στάδιο», ο κ. Στουρνάρας τόνισε: «αυτό ακριβώς θέλουμε. Να περάσουμε σε μια καινούρια σχέση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By