Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Στο Δικαστικό Συμβούλιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Για την λίστα Λαγκάρντ

papakwnstantinou622

Λίγο πριν την απόφαση για την παραπομπή ή όχι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την λίστα Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου και έδωσε εξηγήσεις για την υπόθεση.

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και συγγενείς του οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση αφού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται να διέγραψε τα ονόματά τους από την λίστα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου και τα ξαδέλφια του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγό της Συμέων Σικιαρίδη, ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας), μετά από αίτημα τους το οποίο έγινε δεκτό, εμφανίστηκαν με άκρα μυστικότητα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο και θα έχει τον τελικό λόγο για την τύχη της υπόθεσης η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και τα συγγενικά του πρόσωπα δεν προσκόμισαν νέα στοιχεία με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να αποδίδει την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες και να επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε επειδή έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο.

Από την μεριά τους τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία ανάμιξη με τις πράξεις που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου ενώ σημείωσαν ότι η υπόθεση της λίστας αφορά τρίτους και όχι εκείνους οι οποίοι δεν έχουν καμία ανάμειξη ή σύνδεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης δημοσίου εγγράφου για να προσπορίσει σε άλλον αθέμιτο όφελος, καθώς και με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Οι συγγενείς του βαρύνονται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By