Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συγκλονίζoυν τα τελευταία λόγια της εργαζόμενης στη Marfin

Τί κατέθεσε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

People walk front of Marfin Bank in the centre of Athens / ???????? ????????? ??????? ??? ??? ??????? Marfin ??? ?????? ??? ??????Συγκλονίζoυν τα τελευταία λόγια της εργαζόμενης στη Marfin, Αγγελικής Παπαθανασοπούλους, η οποία κάηκε μαζί με δύο συναδέλφους της στη φωτιά της Τράπεζας, στην οδό Σταδίου το Μάιο του 2010.

«Μας έχουν βάλει φωτιά… Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα πνίγομαι», περιέγραψε, στην κατάθεσή του στη δίκη των υπευθύνων της Τράπεζας, ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, Χρήστος Καραπαναγιώτης.

Ο μάρτυρας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κατέθεσε πως την ημέρα εκείνη, που ήταν προγραμματισμένο μεγάλο συλλαλητήριο στο Κέντρο για την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου, είχαν κανονίσει να φύγει από την δουλειά της η 32χρονη σύζυγός του στις 3, γιατί είχαν στις 4 ραντεβού με το γυναικολόγο.

Όπως κατέθεσε ο κ. Καραπαναγιώτης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ:

«Στις 2 παρά, η Αγγελική μού τηλεφώνησε εμφανώς πανικόβλητη και μου είπε με έντονο ύφος: «Μας έχουν βάλει φωτιά, θα σε πάρω σε λίγο». Μου το έκλεισε. Αμέσως μετά την πήρα πίσω και μου είπε: «Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα. Πνίγομαι». Μου το έκλεισε πάλι. Την πήρα ξανά αλλά δεν το σήκωσε. Με πήρε τη στιγμή που κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να σωθεί. Αφού είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να φύγει από τη φωτιά».

Ο μάρτυρας τόνισε στο δικαστήριο ότι η μοναδική είσοδος – έξοδος του καταστήματος ήταν κλειδωμένη και ότι κανείς από τους υπαλλήλους δεν βγήκε με ορθόδοξο τρόπο. «Τους εξανάγκασαν να ζήσουν ένα φρικτό θάνατο. Εγώ δεν θα τους κρατούσα μέσα να πεθάνουν σαν τα ποντίκια».

 

By