Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

«Συγχαρητήρια» για Σαμαρά στις Βρυξέλλες

Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μάριο Ντράγκι και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

samaras_juncker622x436
Η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ήταν το βασικό θέμα των συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας, όπου ο κ. Ντράγκι έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό τόσο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα και τις επιδόσεις στην οικονομία, όσο και για τη μεγάλη αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Προεδρίας, με αποκορύφωμα τη συμφωνία για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση.

Από την έναρξη της προεδρίας μέχρι και χθες είχαν κλείσει 53 φάκελοι, που βρίσκονται είτε σε εκκρεμότητα είτε «παγωμένοι» λόγω διαφωνιών.

Στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ εκτός από την ελληνική οικονομία συζητήθηκαν και οι ευρωεκλογές, όπου ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είναι υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Η ίδια πηγή πρόσθετε ότι και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες σε ολιγόλεπτες συναντήσεις που είχαν με τον πρωθυπουργό του έδωσαν συγχαρητήρια για την οικονομία και τις επιδόσεις της Ελληνικής Προεδρίας.

By