Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Συλλήψεις στην Ινδία για τον ομαδικό βιασμό και φόνο των εφήβων κοριτσιών

Η αγανάκτηση και η κατακραυγή από τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο νεαρής γυναίκας στο Νέο Δελχί, το Δεκέμβριο του 2012 και οι μαζικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν, ευαισθητοποίησαν την ινδική κοινή γνώμη στο θέμα των επιθέσεων εναντίον γυναικών υποχρεώνοντας  την κυβέρνηση να σκληρύνει τη νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα

India

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν για τον ομαδικό βιασμό και φόνο των δύο εφήβων κοριτσιών στη βόρεια Ινδία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.  Οι δύο ξαδέλφες, ηλικίας 14 και 16 ετών, απήχθησαν στην περιοχή Μπανταούν του βόρειου κρατιδίου Ουτάρ Πραντές την περασμένη Τρίτη ενώ την επόμενη ημέρα εντοπίστηκαν κρεμασμένες από δένδρο.

Πέντε ύποπτοι, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, συνελήφθησαν, όπως δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας. «Αυτοί οι πέντε είναι οι βασικοί ύποπτοι του εγκλήματος. Δύο ακόμη άνδρες, η ταυτότητα των οποίων είναι άγνωστη, κατηγορούνται στην υπόθεση. Αυτοί θα συλληφθούν μόλις έχουμε λεπτομερή στοιχεία από την έρευνά μας και τις ανακρίσεις», πρόσθεσε.

Ο πατέρας του ενός θύματος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV ότι η αστυνομία δεν είχε δεχθεί την καταγγελία εξαφάνισης, όταν διαπιστώθηκε πως αγνοείτο η τύχη των κοριτσιών.

«Ένας αστυνομικός μας είπε ότι κορίτσια μπορεί να βρεθούν κρεμασμένα οπουδήποτε. Καθώς τις αναζητούσαμε, τις βρήκαμε αργότερα κρεμασμένες από ένα δένδρο», δήλωσε. Τα κορίτσια προέρχονταν από οικογένειες της κοινότητας Νταλίτ, της φτωχής κάστας των «ανέγγιχτων» που υφίσταται πολλές διακρίσεις στην Ινδία.

Πολιτικοί φορείς και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών καταγγέλλουν αυτό που αποκαλούν αυξανόμενη ανομία στο Ουτάρ Πραντές ενώ διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στο Μπανταούν και το Νέο Δελχί. Μια 17χρονη υπέστη ομαδικό βιασμό την Παρασκευή στην περιοχή Αζαμγκάρ του κρατιδίου.

Η αγανάκτηση και η κατακραυγή από τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο νεαρής γυναίκας στο Νέο Δελχί, το Δεκέμβριο του 2012 και οι μαζικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν, ευαισθητοποίησαν την ινδική κοινή γνώμη στο θέμα των επιθέσεων εναντίον γυναικών υποχρεώνοντας  την κυβέρνηση να σκληρύνει τη νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By