Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Συλληπητήρια Βορίδη στους συγγενείς των θυμάτων

Και συγχαρητήρια στο ανθρώπινο δυναμικό του τομέα υγείας

karampola-2

Τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των συλλυπητήριά του τροχαίου δυστυχήματος στην Εγνατία Οδό, αλλά και τα συγχαρητήριά του στο ανθρώπινο δυναμικό του τομέα υγείας που έσπευσε άμεσα να αντιμετωπίσει τους τραυματίες, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Να τονιστεί ότι έξι λεπτά μετά την πρώτη κλήση στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο του συμβάντος το πρώτο ασθενοφόρο, ενώ συνολικά μετείχαν στην επιχείρηση 9 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα. Σημαντική ήταν και η συμβολή του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των Νοσοκομείων Βέροιας, ΑΧΕΠΑ και Γ. Γεννηματά – Αγ. Παύλου, που ξεπέρασε τον εαυτό του ώστε να περιθάλψει κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τους τραυματίες. Πολλά μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Γ.Ν. Βέροιας βρέθηκαν στις θέσεις τους πολύ πριν ειδοποιηθούν αφού ενημερώθηκαν από τοπικά μέσα για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Στην πρωτοφανή κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμη και γιατροί του ΠΕΔΥ αλλά και συνταξιούχοι γιατροί και τραυματιοφορείς οι οποίοι στελέχωσαν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Από την πρώτη στιγμή μια ομάδα ψυχολόγων και ψυχιάτρων μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας για να συμπαρασταθεί στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο κ. Βορίδης εξήρε τον τρόπο που λειτούργησαν οι Διασώστες και οι Γιατροί του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προσήλθαν με αυταπάρνηση στους τομείς ευθύνης τους εθελοντικά (ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας). «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού περιστατικού και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οφείλω παράλληλα να εκφράσω δημοσίως τα συγχαρητήριά μου στο ανθρώπινο δυναμικό του τομέα Υγείας, το οποίο αντέδρασε άμεσα και ουσιαστικά στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού και λυπηρού περιστατικού», ανέφερε ο κ Βορίδης.

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ενώ από την μεριά της η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, απέστειλε επιστολή προς την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας και του ΕΚΑΒ, με την οποία συγχαίρει το προσωπικό για την άμεση ανταπόκριση, την υψηλή επιχειρησιακή επάρκεια και τον αλτρουισμό που επέδειξε, στο ατύχημα που συνέβη, στην Εγνατία Οδό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By