Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Συμβάσεις για την ενίσχυση των εξαγωγών ελληνικών προιόντων υπέγραψε ο Κουκουλόπουλος

Τα 4 εκ. ευρώ αγγίζουν τα κονδύλια για τις δράσεις στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας σημαντικών προϊόντων της xώρας

koukoulopoulos-pasok

Δράσεις στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας σημαντικών προϊόντων της xώρας υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ειδικότερα, υπεγράφησαν συμβάσεις για:

– Την προώθηση των εξαγωγών φρέσκων φρούτων (ροδάκινο – πορτοκάλι) στην εσωτερική αγορά την Ε.Ε. και, ειδικότερα, στις χώρες Σουηδία, Φιλανδία, Δανία και Ουγγαρία, με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

– Την προώθηση των προϊόντων Λάδι ΠΓΕ Θάσου, Ελιά Θρούμπα ΠΟΠ Θάσου, Ξινόμαυρο ΠΟΠ Νάουσας, Κασέρι ΠΟΠ, Λαδοτύρι Μυτιλήνης ΠΟΠ και Φέτα ΠΟΠ στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. και, συγκεκριμένα, στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, με προϋπολογισμό 1,7 εκατομμύριο ευρώ.

Οι δράσεις συγχρηματοδοτούνται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, 20% από το ΥπΑΑΤ και 30% από τους συμβαλλόμενους φορείς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων για τη στήριξη της εξωστρέφειας αγροτικών προϊόντων, ανέφερε:

«Η πρόσφατη περιπέτεια της χώρας, της Ε.Ε. και του δυτικού κόσμου στο σύνολό του, με τον αποκλεισμό των αγροτικών μας προϊόντων, από τη ρωσική αγορά, καταδεικνύει τη σημασία δράσεων εξωστρέφειας και προώθησης των προϊόντων μας τόσο στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά όσο και στις αγορές τρίτων χωρών.

Το ΥπΑΑΤ έχει θέσει στο επίκεντρο των προσπαθειών του τόσο στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ όσο και του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, ταυτόχρονα, με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την προώθηση των υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, στις μεγάλες διεθνείς αγορές».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By