Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνάντηση Αναστασιάδη-Γιούνκερ με φόντο το Κυπριακό

Αίτημα Αθήνας και Λευκωσίας η ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίλυση του ζητήματος

giounker

Στα τέλη του μήνα θα έχει συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκεται το Κυπριακό, και σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει καταγράψει το αίτημα Αθήνας και Λευκωσίας για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίλυση του ζητήματος

Το δημοσίευμα αναφέρει πως τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία, σημειώνουν, πως η θέση των δύο κυβερνήσεων για ουσιαστική εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, κερδίζει έδαφος.

Σημειώνεται συναφώς, ότι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά και τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες, θεωρούν πως η Ένωση δεν μπορεί να απέχει από μια διαδικασία, στην οποία ενδέχεται να προκύψει μια συμφωνία, που θα επηρεάζει τη λειτουργία της ΕΕ.

Αυτά, βέβαια, αφορούν την οπτική γωνία που βλέπουν τα ζητήματα της εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα, η Κύπρος, ο κ. Γιούνκερ και άλλοι παράγοντες της Ένωσης. Το ζητούμενο είναι η αντίδραση της τουρκικής πλευράς. Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να είναι αποτελεσματική η εμπλοκή πρέπει να γίνει αποδεκτός ο νέος ρόλος από όλους τους εμπλεκόμενους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By