Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Συνδέει πολιτικές εξελίξεις με εκλογή ΠτΔ ο Αλέξης Τσίπρας

«Ο μόνος θεσμικός τρόπος για να προκληθούν εκλογές και να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική»

tsipras-2

Αποτροπή εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή προκειμένου να προκληθούν εκλογές και προγραμματική και οργανωτική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τους δυο βασικούς στόχους έτσι όπως τους παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας , με την διαφορά ότι σήμερα έθεσε ως στόχο την διεκδίκηση της αυτοδυναμίας με το σκεπτικό, ότι η μεγάλη πολιτική ρευστότητα περιορίζει εξ αντικειμένου τις δυνατότητες συνεργασιών με άλλα κόμματα.

Ως προς τον πρώτο στόχο, ο κ. Τσίπρας συνέδεσε τις πολιτικές εξελίξεις με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τονίζοντας ότι είναι ο μόνος θεσμικός τρόπος για να προκληθούν εκλογές και να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική.

Παράλληλα όμως σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί η συλλογική δράση στο κόμμα , να βελτιωθεί η πολιτική λειτουργία και να τεθεί , ενδεχομένως και σε νέες βάσεις η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Ως παράδειγμα αναιμικής οργάνωσης ανέφερε το γεγονός ότι υπήρχαν εκλογικά τμήματα στα οποία δεν ήταν παρόντα μέλη του κόμματος, ενώ σημείωσε και την επίσης αναιμική ανάπτυξη και δράση της νεολαίας του κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο και την πολιτική συγκυρία και την πρώτη θέση του κόμματος στις ευρωεκλογές, ώστε να μην απωλέσει την κοινωνική και εκλογική δυναμική του όπως η ΕΔΑ που αντί να αφομοιώσει τις δυνάμεις του Κέντρου, ακολούθησε άλλη τακτική με συνέπεια να συρρικνωθεί στη συνέχεια.

Για την προγραμματική ετοιμασία ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρέπει να γίνει ένας ετήσιος απολογισμός προκειμένου να αναθεωρηθούν πτυχές του προγράμματος και να εμπλουτιστεί με νέες θέσεις.

Στόχος είναι , όλα αυτά τα θέματα να έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και προβλέπονται πυκνές πολιτικές εξελίξεις σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Οι κ.κ. Αλέκος Καλύβης, Κώστας Πουλάκης και Χριστόφορος Παπαδόπουλος παρουσίασαν στην Πολιτική Γραμματεία το κείμενο της εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή που σε γενικές γραμμές έγινε δεκτό.

Λόγω των πολλών θεμάτων που τέθηκαν στην συζήτηση, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει και αύριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By