Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Συνεχίζεται η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση κατά των ρωσόφωνων

Η συμφωνία της Γενεύης προβλέπει τον αφοπλισμό όλων των παράνομων ένοπλων ομάδων

ukraine_slaviansk_III

Η υπό την ηγεσία του στρατού επιχείρηση που έχει εξαπολύσει η Ουκρανία προκειμένου να εκδιώξει τους φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας θα συνεχιστεί παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Γενεύη, δήλωσε σήμερα η υπηρεσία κρατικής ασφαλείας.

«Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση συνεχίζεται και το πόσο θα συνεχιστεί [ακόμη] εξαρτάται από το πόσο οι τρομοκράτες θα παραμείνουν στη χώρα μας«, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η Μαρίνα Οσταπένκο, εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) της Ουκρανίας.

Η συμφωνία της Γενεύης, στην οποία κατέληξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, προβλέπει τον αφοπλισμό όλων των παράνομων ένοπλων ομάδων.

Καλεί επίσης να τερματιστεί η κατάληψη δημοσίων κτιρίων, δρόμων και πλατειών και δίνει προεξάρχοντα ρόλο για την επιτήρηση της συμφωνίας σε παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Η Ουκρανία είχε ανακοινώσει το σαββατοκύριακο την έναρξη μιας υποστηριζόμενης από το στρατό επιχείρησης προκειμένου να εκδιώξει φιλορώσους αντάρτες που έχουν καταλάβει κρατικά κτίρια περιλαμβανομένων αστυνομικών τμημάτων στην περιοχή του Ντονμπάς, αν και η επιχείρηση υπέστη σοβαρό πλήγμα όταν φιλορωσικές δυνάμεις «κατέσχεσαν» πολλά στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By