Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε δραματικά σε λιγότερο από 24 ώρες, φτάνοντας τους 485

gaza5

Με αίμα αμάχων βάφεται η Λωρίδα της Γάζας από τους συνεχείς βομβαρδισμούς από τον ισραηλινό στρατό.

Σήμερα το πρωί σκοτώθηκαν εννέα Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασραφ αλ-Κούντρα.

Όπως ανέφερε ο Κούντρα τα θύματα ανήκαν σε μία οικογένεια που διέμενε στην κατοικία που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης.

Με τα θύματα της πρωινής επιδρομής στη Ράφα, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου έφθασε τους 485.

Μόνο χθες Κυριακή σκοτώθηκαν 73 άνθρωποι όταν ξέσπασαν οι πιο αιματηρές συγκρούσεις στη Σατζάγια, μια τοποθεσία που βρίσκεται μεταξύ της πόλης της Γάζας και τα ισραηλινά σύνορα.

Σε ανακοίνωσή τους τα ξημερώματα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Λωρίδας της Γάζας ανέφεραν ότι άλλοι 20 παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή πλέον φονική ημέρα από την έναρξη της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τις συγκρούσεις σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν τουλάχιστον 4.000 παλαιστίνιοι τραυματίες δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ίδιος εκπρόσωπος.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα η πλειοψηφία των θανάτων στη Γάζα είναι άμαχοι.

«Στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου είναι οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, οι περισσότεροι από τους τραυματίες που φτάνουν στον τομέα εκτάκτων περιστατικών είναι γυναίκες και παιδιά », ανέφερε η ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στους χώρους και στα δωμάτια των εκτάκτων περιστατικών οι μισοί από τους τραυματίες πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά από την άφιξή τους στο νοσοκομείο. Οι άλλοι χρειάζονται επείγουσα χειρουργική επέμβαση και τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς είναι παιδιά» σύμφωνα με τη μαρτυρία του συντονιστή της οργάνωσης στη Γάζα Νίκολας Παλάρους.

Από την αρχή της χερσαίας επίθεσης «ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται με μαθηματική ακρίβεια», αναφέρει επίσης η γαλλική Μη Κυβερνητική Οργάνωση. «Ενώ η επίσημη γραμμή υποστηρίζει ότι η χερσαία επίθεση γίνεται για να καταστραφούν τα τούνελ, στην πράξη βλέπουμε να βομβαρδίζουν αδιακρίτως και ότι εκείνοι που πεθαίνουν είναι άμαχοι», δήλωσε ο συντονιστής του προγράμματος των ΓΧΣ στη Γάζα.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο 13 στρατιωτών ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών στις τάξεις του στρατού σε 18 στρατιώτες. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και δύο ισραηλινοί άμαχοι που σκοτώθηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

gaza1

Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και επανέλαβε την έκκληση για «άμεση κατάπαυση των εχθροπαξιών».

Σε ανακοίνωση που αναγνώσθηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου έπειτα από δίωρη, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα 15 κράτη μέλη «ζητούν τον σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων».

Διαψεύδει ο πρέσβης για όμηρο στρατιώτη του Ισραήλ

Εν τω μεταξύ ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ρον Πρόσορ δήλωσε ότι δεν υπάρχει πληροφορία για κανένα ισραηλινό στρατιώτη που να είναι αιχμάλωτος στα χέρια των παλαιστίνιων μαχητών, διαψέυδοντας επισήμως τη Χαμάς που μέσω τηλεοπτικής ανακοίνωσης στη Λωρίδα της Γάζας από την ένοπλη πτέρυγα της είχε αναφέρει νωρίτερα ότι είχε συλλάβει έναν ισραηλινό στρατιώτη κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή Σεγιάρι.

«Δεν υπάρχει κανένας ισραηλινός στρατιώτης που να πιάστηκε όμηρος και αυτές οι φήμες είναι αναληθείς» δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Πρόσορ πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By