Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουν να ανεβαίνουν τα χρέη προς την εφορία

Στα 66 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές οφειλές

Eforia

Νέα άνοδο κατέγραψαν τα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες για τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.

Όπως σημειώνεται, οι  «καινούργιες» ληξιπρόθεσμες οφειλές – δηλαδή αυτές που σχηματίστηκαν μετά την 1/1/2014, έφτασαν στα 4,325 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 3,562 δισεκατομμυρίων ευρώ στο τέλος Μαρτίου.

Από αυτό το ποσό εισπράχθηκαν 432 εκατ. ευρώ δηλαδή περίπου το 10,1% όταν ο στόχος που έχει τεθεί από την τρόικα, είναι να εισπραχθεί το 16% μέχρι το τέλος Ιουνίου και το 25% μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι «παλαιές οφειλές» δηλαδή αυτές που είχαν σχηματιστεί μέχρι τέλος του 2013, ανήλθαν στα 61,644 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά έχουν εισπραχθεί 702 εκατομμύρια ευρώ με τον στόχο να προσδιορίζεται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου και στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Συνολικά οι οφειλές – νέες και παλαιές- διαμορφώνονται κοντά στα 66 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι οφειλές που έχουν σχηματιστεί μετά την 1/1/2013, διαμορφώνονται περίπου στα 14 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό, βάσει νόμου, μπορεί να ρυθμιστεί το πολύ σε 12 μηνιαίες δόσεις. Η έκταση που έχουν πάρει τα χρέη, είναι και ο λόγος για τον οποίο έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για επανεξέταση της ρύθμισης ώστε να προσφέρει στους φορολογούμενους περισσότερες δόσεις ακόμη και 48.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By