Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Συνομιλία Ομπάμα με τον Ν. Αναστασιάδη

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της Κύπρου για τη συμβολή της χώρας στην σταθερότητα στη περιοχή της Μέσης Ανατολής

Obama

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα σε σύντομη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συμβολή και τον ρόλο της Κύπρου και της ηγεσίας της στην ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Κατά τη χθεσινοβραδινή δεξίωση του Αμερικανού ηγέτη προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην 68η Σύνοδο της ΓΣ του ΟΗΕ, ο κ. Ομπάμα εξέφρασε επίσης την ευαρέσκειά του για τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη, με στόχο την επανέναρξη ενός καλά προετοιμασμένου και ουσιαστικού διαλόγου που να οδηγήσει σε μια συνολική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Στο περιθώριο της δεξίωσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επίσης 20λεπτη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος ανέφερε στον Κύπριο Πρόεδρο ότι βρίσκεται εντός του προγραμματισμού του και αποτελεί επιθυμία του η πραγματοποίηση επίσκεψής του στην Κύπρο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τις ευχαριστίες προς τον Κύπριο Πρόεδρο για τον σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου στην έκρυθμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο μεταξύ, το Γραφείο Τύπου των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν:

«Ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με την Αυτού Εξοχότητα κ. Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Συζήτησαν τις προετοιμασίες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που στοχεύουν στην επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο. Αντάλλαξαν απόψεις για την πρόοδο που σημειώθηκε στην προετοιμασία του εδάφους για την επανέναρξη των συνομιλιών, όπως και για τις εκκρεμείς προκλήσεις. Ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις σημαντικές του προσπάθειες για την αντιμετώπιση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By