Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Συνοριακό μπλόκο στους ρώσους πολίτες βάζει η Ουκρανία

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της για τους Ρώσους άνδρες που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα

ukraine_synora600

Την ίδια ώρα η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot ανακοίνωσε ότι έλαβε «επίσημη απόφαση» από τις αρχές του Κιέβου με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στην Ουκρανία σε οποιονδήποτε άρρενα ρώσο υπήκοο ηλικίας 16 ως 60 ετών.
«Από σήμερα η υπηρεσία ελέγχου των ουκρανικών συνόρων έχει αυξήσει σημαντικά τους ελέγχους στα σύνορα με τη Ρωσία και όχι μόνο στο αεροδρόμιο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Όλεχ Σλομπόντιαν.

«Αυτό ισχύει για τους Ρώσους πολίτες γιατί υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά προβοκάτσια στα σύνορα, έως και για τρομοκρατικές επιθέσεις. Προσοχή θα δίνεται κυρίως σε άνδρες ενεργού ηλικίας που ταξιδεύουν μόνοι τους ή σε ομάδες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα σήμερα η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους ταξιδιώτες ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή «μαζικούς περιορισμούς» στην είσοδο στη χώρα.

«Βάσει μιας επίσημης απόφασης που έλαβε η εταιρεία, οι Ρώσοι πολίτες ανδρικού γένους ηλικίας από 16 ως 60 ετών δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στην Ουκρανία», ανακοίνωσε η Aeroflot.

Εξαιρέσεις υπάρχουν μόνο για όσους έχουν αποδείξεις για τον λόγο που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ουκρανία, όπως ότι έχουν οικογένεια εκεί ή έχουν λάβει πρόσκληση από κάποιο πρόσωπο ή εταιρεία ή στην περίπτωση που ταξιδεύουν με την οικογένειά τους.

Παράλληλα δεν επιτρέπεται η είσοδος στο ουκρανικό έδαφος στους Ουκρανούς ηλικίας 16 ως 60 ετών και στις Ουκρανές ηλικίας 20 ως 35 ετών «που κατοικούν στο έδαφος της αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης», προσθέτει η ρωσική αεροπορική εταιρεία.

Η Aeroflot συνέστησε στους ταξιδιώτες που αφορούν οι περιορισμοί αυτοί να «αποφεύγουν προσωρινά τα ταξίδια στην Ουκρανία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By