Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Συρία: Έκρηξη βόμβας σε ιστορικό ξενοδοχείο στο Χαλέπι

Οι αντάρτες πυροδότησαν τεράστια ποσότητα εκρηκτικών που είχε τοποθετηθεί σε σήραγγα κάτω από το ξενοδοχείο, ενώ από την έκρηξη καταστράφηκαν και παρακείμενα κτίρια

syria_10

Οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες ανατίναξαν σήμερα το ιστορικό ξενοδοχείο Carlton Citadel στο κέντρο του Χαλεπίου, σκοτώνοντας αδιευκρίνιστο αριθμό κυβερνητικών στρατιωτών και ενόπλων καθεστωτικών που το είχαν καταλάβει και το χρησιμοποιούσαν ως βάση από την έναρξη της σύρραξης, σύμφωνα με τη συριακή τηλεόραση και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αντάρτες πυροδότησαν τεράστια ποσότητα εκρηκτικών που είχε τοποθετηθεί σε σήραγγα κάτω από το ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην παλιά πόλη και την αγορά του Χαλεπίου. Από την έκρηξη καταστράφηκαν και παρακείμενα κτίρια.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του ξενοδοχείου άλλα και παρακείμενων ιστορικών κτιρίων.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν σε περιοχές του Χαλεπίου που τελούν υπό τον έλεγχο των στρατιωτικών δυνάμεων της Δαμασκού.

Το ξενοδοχείο Carlton ήταν ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της οικονομικής πρωτεύουσας της Συρίας πριν καταστραφεί από τις πολεμικές συγκρούσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By