Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης στο μνημονιακό πρόγραμμα

Επικριτική εμφανίζεται, για ακόμα μία φορά η αξιωματική αντιπολίτευση, απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Για απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης στο μνημονιακό πρόγραμμα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της επιθεώρησης της τρόικας και τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. «Η ουσία της διαπραγμάτευση, στο όνομα της οποίας ορκίζονται κάθε φορά οι κυβερνητικοί εταίροι συνίσταται στο τρίπτυχο: απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, διάλυση του κοινωνικού κράτους», τονίζει χαρακτηριστικά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτιέται «τι έχει να πει τώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων τις οποίες επί μήνες διέψευδαν; Πού ακριβώς σταματά το θράσος εκείνων που υποστήριζαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό με «ανυπόστατα σενάρια» περί απολύσεων όταν η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος είναι ο ορισμός της τρομοκρατίας; Υπάρχει κάποιο όριο στην κυβερνητική υποκρισία όταν μετά από κάθε συζήτηση με την τρόικα βαφτίζουν το μνημονιακό έγκλημα ως επιτυχία και τους εαυτούς τους ως στυλοβάτες της εθνικής προσπάθειας; Για πόσες ακόμα φορές θα μιλήσουν για «τελευταία μέτρα»;».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «δυστυχώς για την κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν, ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πλήρως τόσο τους στόχους όσο και τις επιπτώσεις του μνημονίου. Η στήριξη ενός προγράμματος κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, στη βάση της φορολόγησης του πλούτου, της στήριξης και της ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα,  της ενίσχυσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την υπεράσπιση των κοινωνικών αναγκών».

By