Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τα προσχήματα»

«Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας και της πολιτικής αναξιοπιστίας»

συριζα

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόσυρση της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες, κάνοντας λόγο για πολιτική αναξιοπιστία.

«Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας και της πολιτικής αναξιοπιστίας η απόσυρση της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες, μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφισή της και μόλις λίγες ώρες, πριν ανοίξει το σύστημα.

Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στο μνημονιακό της κατήφορο πλέον δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τα προσχήματα. Καταργεί διάταξη, η οποία προέβλεπε ρύθμιση και των μη ληξιπρόθεσμων χρεών, της οποίας εδώ και ημέρες διατυμπάνιζε και πολυδιαφήμιζε τη χρησιμότητά της, σχετικά με την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα είτε να ανοίξει άμεσα το σύστημα για αιτήσεις, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, αλλά αντίθετα με τις διατάξεις του νομού που η ίδια ψήφισε είτε να καθυστερήσει τη διαδικασία, μέχρι και αν καταφέρει να ξηλώσει τη διάταξη στο Κοινοβούλιο, βάζοντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας να αναιρέσουν τον εαυτό τους εντός ολίγων ημερών.

Πέρα από το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ, οι φορολογούμενοι πλέον θα υποστούν και τις παλινωδίες της συγκυβέρνησης σχετικά με τα χρέη.

Άλλη μια μαύρη σελίδα προστέθηκε στο βιβλίο της φορολογικής βαρβαρότητας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

By