Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μοιράζονται Μαγνησία και Κ. Μακεδονία

Δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα ΝΔ για τις ευρωεκλογές στην Κ. Μακεδονία και ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία

ekloges

Δύο δημοσκοπήσεις, που αποτυπώνουν τις προθέσεις του εκλογικού σώματος, τόσο για τις θέσεις του ευρωκοινοβουλίου, όσο και για εκείνες στις περιφέρειες, σε Κεντρική Μακεδονία και Βόλο, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 23 και 24 Απριλίου, από την εταιρεία «To the point», σε δείγμα 808 ανθρώπων, δίνει στο κυβερνών κόμμα προβάδισμα στη κάλπη για την ευρωβουλή, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωστόσο διατηρεί τις δυνάμεις του. Το «Ποτάμι» στην περιφέρεια δείχνει να παίρνει την τρίτη θέση, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, του λεγόμενου «αντιμνημονιακού» μετώπου, καταγράφουν χαμηλά ποσοστά.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίσετε για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας», την πρωτιά κατέχει ο «αντάρτης» της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, με ποσοστό 21,5% και με τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος, Γιάννη Ιωαννίδη, να έπεται με ποσοστό προτίμησης 13,4%. Όσο για τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις ευρωεκλογές, αυτές αποτυπώνονται ως εξής: ΝΔ 19,8%, ΣΥΡΙΖΑ 15,8%, Ποτάμι 9,3%, Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 5,6%, Ελιά 4,7%, ΑνΕλ 3,7%, ΔΗΜΑΡ 1,9%. Το 21,5% αγγίζει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Για τον δήμο Βόλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε 602 άτομα, στο χρονικό διάστημα 22-24 Απριλίου, η εταιρεία «Metron Analysis», το καθαρό προβάδισμα φαίνεται να έχει με ποσοστό 30% ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Μπέος, έναντι του 19% που συγκεντρώνει ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Στις ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, στη Μαγνησία, με 24,6%, έναντι της ΝΔ, που συγκεντρώνει 17%. Τρίτο κόμμα και στον Βόλο παραμένει το Ποτάμι με 7,9%, ενώ ακολουθούν η ΧΑ με 6,5%, οι ΑνΕλ με 3,9% το ΚΚΕ με 3,7% και η Ελιά με 2,2%. Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει μόλις 0,7%. Το 13,1% φτάνει η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ 9,5% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν.

By