Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Κωνσταντοπούλου: Πάλι προστατεύουν τους προστατευόμενούς τους

Για δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

proanakritiki-syrizaΔικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η επέκταση του κατηγορητηρίου, σύμφωνα με την Ζ. Κωνσταντοπούλου, αν και επικρίνει την πρόταση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ότι ουσιαστικά «προστατεύει» τον Ε. Βενιζέλο.

Σε δήλωσή της η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο το κόμμα της να ζητήσει την δίωξη του Ε. Βενιζέλου.

«Οι αποκαλύψεις και τα στοιχεία δικαιώνουν καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που τον Ιανουάριο 2013 υπέβαλε πρόταση να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για απιστία και υπεξαγωγή εγγράφου, σε βαθμό κακουργήματος. Τότε, οι συνεταίροι της κυβέρνησης καταψήφισαν επιδεικτικά την πρότασή μας. Σήμερα, τρέχουν πανικόβλητοι να διαχειριστούν επικοινωνιακά το θέμα, προσπαθώντας συνένοχα να κόψουν και να ράψουν τη διερεύνηση ώστε και πάλι να μην ακουμπήσει τους προστατευόμενούς τους», υπογραμμίζει η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

«Αντί να φέρνουν το θέμα για συζήτηση στην επιτροπή, ως όφειλαν θεσμικά, διοχετεύουν στα ΜΜΕ ότι συλλέγουν υπογραφές από βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που δεν είναι μέλη της επιτροπής», τονίζει και ρωτά: «Τόσο πολύ φοβούνται τη θεσμική διαδικασία και τη σε βάθος έρευνα για την ουσιαστική και όχι την κυβερνητική αλήθεια;».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By