Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων

«Έχει καταδικαστεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας»

panelladikes5

Στο χορό των πολιτικών αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στην Α΄Λυκείου μέσω της Τράπεζας Θεμάτων, μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τομέας Παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτηρίζει το επίμαχο σύστημα προαγωγής των εξετάσεων στο Λύκειο «άδικο και διαβλητό» και ζητά την απόσυρση του, αναφέροντας πως «έχει καταδικαστεί στη συνείδηση της κοινωνίας». Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε περιστατικό παραχάραξης του προγράμματος των ενδοσχολικών εξετάσεων σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο των Αθηνών, κάνει λόγο για «νέο σκάνδαλο στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Ενώ τα αποτελέσματα των Προαγωγικών Εξετάσεων των μαθητών της Α” Λυκείου, που διεξήχθησαν κατά 50% μέσω της Τράπεζας Θεμάτων, προμηνύουν ότι σε πολλές περιοχές 4 στους 10 μαθητές κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη, ένα νέο σκάνδαλο από τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης επιτείνει τα τεράστια και ποικίλα προβλήματα αυτού του συστήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας προχώρησε, μέσω παραχάραξης του προγράμματος των ενδοσχολικών εξετάσεων, στην εκ των προτέρων προετοιμασία των μαθητών και των μαθητριών με τα θεμάτων αυτών των εξετάσεων, με αποτέλεσμα να αριστεύσει το σύνολο του μαθητικού δυναμικού του συγκεκριμένου σχολείου.

Το περιστατικό αποδεικνύει ότι αυτό το σύστημα έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ως σκληρά ταξικό και εκπαιδευτικά διαβλητό.

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί, μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, να μην ισχύσει τη φετινή χρονιά το νέο σύστημα για την προαγωγή των μαθητών από την Α΄ στη Β΄ τάξη του Λυκείου και επαναφέρει την πρότασή του για την πλήρη αποσύνδεση της απόκτησης του απολυτηρίου Λυκείου από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

By