Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητικές οι απειλές Μητσοτάκη

«Οι αιρετοί της Αριστεράς, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ούτε έναντι της Δικαιοσύνης ούτε έναντι της κοινωνίας»

syriza660

«Προκλητικές» και «προσβλητικές» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις «απειλές» του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά των αιρετών που δεν θα στέλνουν στοιχεία για τις συμβάσεις λίγες ώρες μετά τη δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι όλα τα περιστατικά άρνησης θα διαβιβάζονται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος για την αυτοδιοίκηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Πουλάκης, οι δηλώσεις του κύριου Μητσοτάκη είναι «προσβλητικές, καταρχήν, του θεσμικού ρόλου και της ανεξαρτησίας που – υποτίθεται – απολαμβάνει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης».

«Το να μετατρέπει ο κ. Υπουργός έναν ελεγκτικό μηχανισμό και την ίδια τη Δικαιοσύνη σε “παιχνιδάκι”, για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης – στα όρια της προσωπικής εμπάθειας – είναι τουλάχιστον άστοχο» συμπληρώνει.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί, επίσης, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης γιατί «δεν φάνηκε να δείχνει την ίδια ευθιξία, ζητώντας την εισαγγελική διερεύνηση των πρόσφατων επίσημων καταγγελιών για τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου του, για παρεμβάσεις που εμποδίζουν τους ελέγχους κατά “επωνύμων” ή για κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που συγκαλύπτουν σκάνδαλα» αναφερόμενος και στις πρόσφατες καταγγελίες του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τέλος, αλήθεια, οι “απειλές” του κ. Μητσοτάκη στρέφονται μόνο προς τους 19 Δημάρχους και την Περιφερειάρχη Αττικής – με τους οποίους είναι σαφές ότι έχει επιδοθεί σε κάποιου είδους ακατανόητη και ανάρμοστη προς το ρόλο του “βεντέτα” – ή αφορούν το σύνολο των αιρετών που εδώ και μήνες έχουν αντιταχθεί στη διάλυση των Δήμων και των Περιφερειών και τις απολύσεις; Διότι, του θυμίζουμε ότι η μη αποστολή των στοιχείων έλαβε χώρα πολύ πριν την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών που στοχοποιεί. Και, επίσης, του θυμίζουμε ότι οι αποφάσεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, περί μη αποστολής των στοιχείων, λήφθηκαν με ευρύτατες πλειοψηφίες και με συμμετοχή δυνάμεων από όλο το αυτοδιοικητικό και πολιτικό φάσμα, των εκλεγμένων του κόμματός του στην ΚΕΔΕ μη εξαιρουμένων. Κρατήστε τις απειλές σας κ. Υπουργέ. Οι αιρετοί της Αριστεράς, όπως και κάθε Δήμαρχος και Περιφερειάρχης που υπηρετεί το πραγματικό δημόσιο συμφέρον, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ούτε έναντι της Δικαιοσύνης ούτε έναντι της κοινωνίας. Εσείς;»

By