Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Σχεδόν 3.000 οι νεκροί από τον Έμπολα στη Δ. Αφρική

Τουλάχιστον 6.263 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό

ebola

Τουλάχιστον 2.917 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Έμπολα από τους 6.263 που έχουν προσβληθεί από τον ιό στις πέντε χώρες της Δυτικής Αφρικής, οι οποίες έχουν πληγεί, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, υπάρχει ανάγκη για περισσότερες από 1.550 κλίνες στη Λιβερία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες από την περιοχή Φασανκόνι στη Γουινέα ότι ντόπιοι έχουν στήσει οδοφράγματα για να εμποδίσουν τις ομάδες κρούσεις του ιού που επιχειρούν να εισέλθουν στην περιοχή.

Η εξάπλωση του ιού φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί στη Γουινέα, απ” όπου ξεκίνησε η επιδημία, αλλά ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η κατάσταση στη Γουινέα, παρότι εξακολουθεί να εμπνέει έντονη ανησυχία, δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί: περί τα 75 ως 100 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί την καθεμία από τις τελευταίες πέντε εβδομάδες«, αναφέρει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Η Σιέρα Λεόνε έθεσε τρεις ακόμη περιφέρειες σε επ΄αόριστον καραντίνα σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Έρνεστ Μπάι Κορόμα, γεγονός που σημαίνει ότι πέντε από τις 14 περιφέρειες της χώρας–δηλαδή 1,2 εκατομμύρια κάτοικοι– έχουν απομονωθεί.

Στις περιφέρειες περιλαμβάνονται το Πορτ Λόκο και η Μπομπάλι στα βόρεια και η Μογιάμπα στα νότια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ ο Κορόμα. Εκεί βρίσκονται κάποιες από τις υπηρεσίες των ορυχείων σιδηρομεταλλεύματος των εταιρειών London Mining και African Minerals.

By