Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Σύνοδος Ε.Ε., Ρωσίας και Ουκρανίας την Τρίτη στο Μινσκ

Οι ηγέτες θα συζητήσουν ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και την κρίση στην ανατολική Ουκρανία

vrixelles sunodos upourgwn exwterikwn

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα συναντηθούν στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, το Μινσκ, την Τρίτη 26 Αυγούστου για να συζητήσουν ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και την κρίση στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

«Στη συνάντηση κορυφής θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας Σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέματα ενεργειακής ασφάλειας αλλά και η σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ντονμπάς«, αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη σύνοδο θα συμμετάσχουν και οι ηγέτες του Καζακστάν και της Λευκορωσίας, των δύο χωρών που μετέχουν στην Τελωνειακή Ένωση που έχει συγκροτήσει η Ρωσία.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα βρίσκεται στο Μινσκ την επόμενη Τρίτη. Οι ηγέτες «θα συζητήσουν τις σχέσεις της Ουκρανίας με την Τελωνειακή Ένωση και θα υπάρξει μια σειρά διμερών επαφών«, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By