Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Σύνοδο υπουργών Παιδείας συστήνει ο Ανδρ. Λοβέρδος

Θα προεδρεύει ο νυν υπουργός και θα κληθούν να συμμετάσχουν οι διατελέσαντες υπουργοί Παιδείας

loverdos andreas -1

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος συστήνει την πραγματοποίηση συνόδου των διατελεσάντων υπουργών Παιδείας, που θα συνέρχεται μια φορά την εβδομάδα. Η Σύνοδος θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την επόμενη εβδομάδα, ενώ θα λάβει και θεσμική μορφή με την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης από τη Βουλή.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να υπάρξει συνέχεια στην εκπαιδευτική πολιτική προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που υιοθετούνται και να περιοριστεί το φαινόμενο των διαρκών αλλαγών πολιτικής στον χώρο της Παιδείας.

Η ρύθμιση αναμένεται να ενταχθεί στο σχέδιο νόμου που αφορά την οργάνωση των θρησκευτικών κοινοτήτων, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι.

Την ερχόμενη εβδομάδα όλοι οι πρώην υπουργοί θα λάβουν τηλεφωνική πρόσκληση για να επισκεφθούν το υπουργείο Παιδείας και να ανταλλάξουν απόψεις για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Τη Σύνοδο, στην οποία θα προεδρεύει ο νυν υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, θα κληθούν να συμμετάσχουν οι διατελέσαντες υπουργοί Παιδείας Απόστολος Κακλαμάνης, Γιώργος Παπανδρέου, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Σουφλιάς, Δημήτριος Φατούρος, Γεράσιμος Αρσένης, Πέτρος Ευθυμίου, Μαριέττα Γιαννάκου, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By