Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

«Τέλος» εποχή για τον Λέτα στην Ιταλία

Δεκτή έγινε πριν από λίγη ώρα η παραίτηση του πρωθυπουργού της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο

letasamarasgreece

Ο κ. Λέτα παρέμεινε στον πρωθυπουργικό θώκο μόλις 10 μήνες, αναλαμβάνοντας την πρωθυπουργία μετά τις δίμηνες διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν τις ατελέσφορες εκλογές του προηγούμενου Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος Ναπολιτάνο διεμήνυσε πως πρόκειται να αρχίσει τις διερευνητικές επαφές με πολιτικούς αρχηγούς εντός της Παρασκευής, προκειμένου να σχηματιστεί μία νέα κυβέρνηση που θα έχει τη δεδηλωμένη στη Βουλή και θα έχει τη δυνατότητα να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Οι διερευνητικές επαφές αναμένεται να διαρκέσουν έως το Σάββατο.

Επικρατέστερος «δελφίνος» για την πρωθυπουργία της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης φαντάζει ο 39χρονος επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι, ο άνθρωπος που ουσιαστικά προκάλεσε την παραίτηση Λέτα όταν χθες Πέμπτη ζήτησε το σχηματισμό νέας κυβέρνησης δίχως τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ουσιαστικά αποσύροντας τη στήριξή του για τον πρώην πλέον πρωθυπουργό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By