Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Τέσσερις φόροι μέχρι το τέλος του… 2013

Το  υπουργείο Οικονομικών αναμένεται  να δώσει μια άτυπη ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. με πρόστιμα

Eforia

Μεγάλες ουρές θα αρχίσουν να σχηματίζονται από αύριο στις τράπεζες, τα ταχυδρομεία και τις εφορίες με τους φορολογούμενους να σπεύδουν να πληρώσουν φόρους και τέλη, να τακτοποιήσουν φορολογικές εκκρεμότητες ή να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, καθώς αδυνατούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014.

Τις τρεις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του έτους, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, του φόρου ακίνητης περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013, τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 αλλά και από το «χαράτσι» της ΔΕΗ στην περίπτωση που η προθεσμία εξόφλησης του λογαριασμού λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης φορολογούμενων, δεν αποκλείεται το υπουργείο Οικονομικών να δώσει μια άτυπη ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. με πρόστιμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος.

pinakides

Το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων θα προέλθει από τα τέλη κυκλοφορίας, αν και οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών εμφανίζονται απρόθυμοι μέχρι στιγμής να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι τα συνολικά έσοδα από τους φόρους αυτούς μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη θα φθάσουν το 1,5 δις ευρώ, ενώ ό φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, τις πισίνες και τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ με έκπτωση 1,5% μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By