Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Ταξιτζήδες έπαιρναν 40 ευρώ για τη διαδρομή Σύνταγμα-Ακρόπολη!

Συνελήφθησαν 12 οδηγοί που είχαν περιάξει τα ταξίμετρα

taxi

Στο πλαίσιο της διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε ταξί που πραγματοποιήθηκε χθες από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής δεκατρείς ημεδαποί οδηγοί ταξί.

Ειδικότερα, 12 εκ των ανωτέρω οδηγών είχαν επέμβει σκόπιμα στο ταξίμετρο, ενώ ένας είχε τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία (μεταλλική τσιμπίδα) πρόκλησης παρεμβολών στην ταμειακή μηχανή. Με τους ανωτέρω τρόπους οι συλληφθέντες επιτύγχαναν την μη έκδοση αποδείξεων. Επίσης ένας εκ των ανωτέρω επέδειξε κατά τη διενέργεια του ελέγχου πλαστή ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ανωτέρω εξόρμησης :

Βεβαιώθηκαν δύο (2) παραβάσεις για μη θέση σε λειτουργία του ταξιμέτρου, κατά τη διάρκεια μίσθωσης του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.
Διαπιστώθηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις διενέργειας περιηγήσεων σε σημεία τουριστικού, αρχαιολογικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος, άνευ έκδοσης σχετικού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών.
Βεβαιώθηκαν τέσσερις (4) παραβάσεις για είσπραξη υπερβολικού κομίστρου από τουρίστες.

Σύμφωνα με το Mega οι οδηγοί «έγδερναν» τους τουρίστες, αφού για μία διαδρομή με το ταξί από το Σύνταγμα έως την Ακρόπολη τους έπαιρναν έως και 40 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By