Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Τασούλας: Το μνημείο θα «μιλήσει» αυθεντικά σε λίγο καιρό

«Ας το απολαύσουμε όπως κάνει ο ελληνικός λαός»

tasoulas

«Το μνημείο θα «μιλήσει» αυθεντικά σε λίγο καιρό», είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, αναφερόμενος στις ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Τασούλας προανήγγειλε ότι «σύντομα θα έχουμε νέα», επισημαίνοντας ότι η Αμφίπολη είναι κάτι το οποίο δεν «τρέχει», αλλά εντυπωσιάζει για τις πρωτοφανείς διαστάσεις του.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν υπάρχει κάποιο μυστικό που κρύβεται πίσω από το Μνημείο, για αυτό και όπως εξήγησε, το υπουργείο Πολιτισμού ενημερώνει καθημερινά τους πολίτες για την πορεία των ανασκαφών, ώστε να μην υπάρχει -όπως είπε- ένας «μπαράζ γραφικών τίτλων».

Αναφερόμενος στις εργασίες ανασκαφών στο μνημείο, ο υπουργός είπε ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται επιμελημένη εργασία για την στερέωση της εσωτερικής καμάρας, μια απαραίτητη -όπως τόνισε- δουλειά, «επειδή η αρχαιολογία έχει τους δικούς της κανόνες και ακολουθούνται πλήρως στην Αμφίπολη».

Όσον αφορά στο αν ο τάφος έχει συληθεί, ο κ. Τασούλας ανέφερε πως η χαλαρή επιχωμάτωση στο εσωτερικό του προθαλάμου έγινε για προστασία των ευρημάτων και πως όλα τα στοιχεία θα μας οδηγήσουν σύντομα στην αλήθεια, αν και -όπως σημείωσε- «θα μιλήσει αυθεντικά σε λίγο καιρό το ίδιο το μνημείο».

«Ας το απολαύσουμε, όπως κάνει ο ελληνικός λαός ο οποίος γοητεύεται από το ξεδίπλωμα της ανασκαφής. Σύντομα θα έχουμε νέα», κατέληξε λέγοντας ο υπουργός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By