Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Ταϊλάνδη: Συνέλαβαν τον πρώην υπουργό Παιδείας

Ο Τσατουρόν Τσαϊσάνγκ, ο οποίος διέφευγε της σύλληψης μετά την άρνησή του να παραδοθεί στη στρατιωτική χούντα που τον είχε καλέσει να το πράξει, συνελήφθη ενώπιον περισσότερων από 100 δημοσιογράφων και φωτογράφων μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του

thailand-soldiers

Περίπου 10 ένοπλοι στρατιώτες και αστυνομικοί εισέβαλαν σήμερα στα γραφεία της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Μπανγκόκ και συνέλαβαν ένα πρώην υπουργό της ανατραπείσας από τον στρατό κυβέρνησης της Ταϊλάνδης την περασμένη εβδομάδα, όπως είπε δημοσιογράφος του Reuters.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Τσατουρόν Τσαϊσάνγκ, ο οποίος διέφευγε της σύλληψης μετά την άρνησή του να παραδοθεί στη στρατιωτική χούντα που τον είχε καλέσει να το πράξει, συνελήφθη ενώπιον περισσότερων από 100 δημοσιογράφων και φωτογράφων μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Στην ομιλία του κατήγγειλε το πραξικόπημα, το οποίο όπως είπε το μόνο που κάνει είναι να κλιμακώνει τη σύγκρουση στην ήδη πολωμένη χώρα.

Άλλοι πρώην υπουργοί κρατούνται από τον στρατό μετά το πραξικόπημα της 22ας Μαϊου παρότι οι περισσότεροι-περιλαμβανομένης και της πρώην πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα- έχουν αφεθεί ελεύθεροι αν και παρακολουθούνται οι κινήσεις τους.»Δέχομαι να συλληφθώ και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου στο δικαστήριο», δήλωσε ο Τσατουρόν λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή του.

Ο Τσατουρόν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και δύο χρόνια επειδή παρέβλεψε το αίτημα της χούντας την Παρασκευή να παραδοθεί εντός 24ωρου.

Αναφορικά με την τύχη της πρώην πρωθυπουργού, η οποία εκρατείτο από τον στρατό από την περασμένη Παρασκευή σε μυστική τοποθεσία, πριν από λίγο ο συνταγματάρχης Βινθάι Σουβαρί, εκπρόσωπος του στρατού, επιβεβαίωσε ότι έχει αφεθεί ελεύθερη.

By