Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση του του ιού Έμπολα θα παρουσιάσει ο Ομπάμα

Εξαιτίας της επιδημίας του Εμπολα, τουλάχιστον 2.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, κυρίως στη Λιβερία, τη γειτονική Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε

ebola_virus_guinea

Τα σχέδιά του για την ενίσχυση της συμμετοχής των ΗΠΑ στον αγώνα για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Εμπολα, θα παρουσιάσει την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, τα σχέδια του Ομπάμα περιλαμβάνουν μεγαλύτερη συμμετοχή του αμερικανικού στρατού για την αντιμετώπιση του χειρότερου ξεσπάσματος του ιού που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες και μαστίζει πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Εξαιτίας της επιδημίας του Εμπολα, τουλάχιστον 2.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, κυρίως στη Λιβερία, τη γειτονική Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να διαθέσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της επιδημίας, παρέχοντας προστατευτικό εξοπλισμό στους εργαζόμενους στους τομείς της υγείας, των τροφίμων και της υδροδότησης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι η επιδημία εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στη Λιβερία, όπου έχει καταγραφεί το ήμισυ των θανάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By