Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Τα τυριά «πάνε» λαϊκή

Σύμφωνα με τη τροπολογία του βουλευτή Ηρακλείου, κ. Αυγενάκη.

tyriaΣύμφωνα με όσα προβλέπει τροπολογία του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, που κατατέθηκε στη Βουλή στο νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τις Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις, τυροκομικά προϊόντα και από τις λαϊκές αγορές θα μπορούν να αγοράζουν στο μέλλον οι καταναλωτές.

Για το θέμα υπάρχει θετική γνωμοδότηση από τον ΕΦΕΤ,  ο οποίος το έχει εξετάσει ήδη, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η τροπολογία προβλέπει ότι θα επιτρέπεται η πώληση τυροκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση, φέρουν σήμανση αναγνώρισης, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ε και εφόσον τηρούνται όλοι οι απαιτούμενοι κανόνες υγιεινής, ενώ θα πρέπει να τηρείται και η αλυσίδα ψύξης.
Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο κατατέθηκε και τροπολογία, από τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλη Κασσή, ο οποίος αφορά στη δημιουργία αγορών παραγωγών (farmers market)  θέμα το οποίο είχε προαναγγείλει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Η φιλοσοφία των «Farmers Market» είναι ότι οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας, θα διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους στον καταναλωτή.

 

 

By