Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Την ερχόμενη άνοιξη στην Αθήνα ο Γερμανός Αντικαγκελάριος

Η συμφωνία για την επίσκεψη κλείστηκε κατά τη συνάντηση του Ζιγκμαρ Γκάμπριελ με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια

gabriel zigmar

Στην Αθήνα αναμένεται να έρθει τον Μάρτιο ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ως επικεφαλής αντιπροσωπείας Γερμανών επιχειρηματιών για να εξεταστούν οι επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν για τους Γερμανούς επιχειρηματίες στην ελληνική οικονομία.

Αυτό γνωστοποίησε με δήλωσή του στη ΝΕΡΙΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον Γκάμπριελ.

«Μετά την επίσκεψη στην Ένωση των Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) και μετά από συνεννόηση και με τον πρόεδρό της, είχα τη χαρά τώρα να συναντήσω τον υπουργό Ανάπτυξης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και να συζητήσουμε όλα τα θέματα τα οποία αφορούν και την οικονομία της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

«Συζητώντας με τον κύριο Γκάμπριελ συμφωνήθηκε ότι για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα συμπτώματα της κρίσης θα πρέπει η ελληνική οικονομία να βοηθηθεί να εισέλθει στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης. Και ο κ. Γκάμπριελ είχε την καλοσύνη να προσυπογράψει όσα πιστεύει η ελληνική Κυβέρνηση, ακριβώς για το τι χρειάζεται για να μπούμε σε αυτήν την ανάπτυξη.

Εξέφρασα στον κ. Γκάμπριελ τις ευχαριστίες μας για αυτό και επίσης είχα την χαρά να τον καλέσω στην Αθήνα. Συμφωνήθηκε ο κύριος Γκάμπριελ να έρθει στην Αθήνα τον Μάρτιο, επικεφαλής αντιπροσωπείας Γερμανών επιχειρηματιών, για να δούμε τι επενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν για τους Γερμανούς επιχειρηματίες στην ελληνική οικονομία. Νομίζω ότι αυτό το οποίο είναι σημαντικό είναι ότι η Γερμανία προσυπογράφει τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και αυτό είναι κάτι το εξαιρετικά χρήσιμο αλλά και ιδιαίτερα απαραίτητο», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By