Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Την Τετάρτη «κληρώνει» για τις περικοπές στις συντάξεις

Νέο «καμπανάκι« για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

dikasthrio-thumb-large

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο του αναμένεται να προταθεί η επέκταση της αντισυνταγματικότητας και στις μνημονιακές περικοπές που έγιναν στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, ιατροί διευθυντές ΕΣΥ κ.ά.).

Θυμίζουμε πως παρόμοια απόφαση έχει παρθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας για  για τους μισθούς των ενστόλων και του Μισθοδικείου για τις αποδοχές των δικαστών.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», στην πιλοτική δίκη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δικαστική πρόταση θα είναι να ανατραπούν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων και να επιστραφούν τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί από 1ης Αυγούστου 2012.

Τις απόψεις αυτές αναμένεται να υποστηρίξει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αν η πρόταση υιοθετηθεί από την Ολομέλεια, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει αναδρομικά τα ποσά, ενώ με την επίσημη δημοσίευση της απόφασης θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις στα προς της 1ης Αυγούστου του 2012 επίπεδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By