Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Τουλάχιστον 16 νεκροί σε ατύχημα στην Νότια Κορέα

Νοσηλεύονται ακόμη εννιά μερικοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση

n1

Σε τραγωδία εξελίχθηκε συναυλία στην Νότια Κορέα καθώς υποχώρησε το φρεάτιο του εξαερισμού πάνω στο οποίο πατούσαν οι θεατές και έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

Το φρεάτιο πιθανότατα δεν άντεξε το βάρος των θεατών, που είχαν στριμωχτεί στον χώρο και κατέρρευσε κατά την διάρκεια της συναυλίας που πραγματοποιούνταν σήμερα στην πόλη Σεονγκνάμ κοντά στην Σεούλ.

Οι διασώστες έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τον θάνατο 16 ανθρώπων, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να είναι βαρύτερος, καθώς κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου 25 άνθρωποι έπεσαν από ύψος μεγαλύτερο των 10 μέτρων μέχρι τον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται κάτω από το φρεάτιο του εξαερισμού, διευκρίνισε το δίκτυο YTN.

Ένα βίντεο που τράβηξε ένας από τους παριστάμενους δείχνει τους θεατές σε κατάσταση σοκ να έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το φρεάτιο που κατέρρευσε, ενώ το συγκρότημα συνέχιζε να τραγουδά στη σκηνή, χωρίς να έχουν αντιληφθεί το τραγικό συμβάν.

Περίπου 700 άνθρωποι βρίσκονταν στη συναυλία του γυναικείου συγκροτήματος 4Minute η οποία πραγματοποιούνταν σε ένα εμπορικό κέντρο, ενώ σύμφωνα με το YTN η πλειονότητα των θυμάτων είναι φοιτητές.

Εξάλλου όπως διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο οι διοργανωτές της συναυλίας είχαν ζητήσει επανειλημμένα από τους ανθρώπους που είχαν σταθεί στη σχάρα να απομακρυνθούν εξαιτίας του φόβου κατάρρευσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By