Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Συνέλαβαν χρήστες του twitter για «υποκίνηση διαδηλώσεων» στην Τουρκία

Χάκερς επιτέθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα της τουρκικής κυβέρνησης

new_twitter_logoΠερίπου 25 χρήστες του Twitter συνελήφθησαν στην Τουρκία με κατηγορίες ότι υποκίνησαν διαδηλώσεις και διέδωσαν προπαγάνδα, έπειτα από πολλές ημέρες διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης που πήραν κατά διαστήματα βίαιη μορφή, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Εννέα από τους συλληφθέντες κρατούνται στη Σμύρνη. Παραμένει ασφαλές ποιά σχόλιά τους στον ιστότοπο προκάλεσαν τις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν το Twitter για να οργανώσουν διαδηλώσεις και να καλέσουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  χάκερς ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιτέθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα της τουρκικής κυβέρνησης και απέσπασαν απόρρητες πληροφορίες που αφορούν το προσωπικό που εργάζεται στο γραφείο του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν σε ένδειξη στήριξης προς τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.Πηγή στο γραφείο του Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι επίθεση δέχτηκαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι όσοι λογαριασμοί επλήγησαν αποκλείστηκαν από το δίκτυο.

Εξάλλου, μια ομάδα εκπροσώπων των διαδηλωτών της Τουρκίας ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση να καθαιρέσει τους αστυνομικούς διευθυντές πολλών πόλεων της χώρας, μεταξύ των οποίων και εκείνους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, για την υπερβολική χρήση βίας που άσκησαν σε βάρος ειρηνικών ακτιβιστών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By