Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Το Κίεβο καταγγέλει την παρουσία 7.500 Ρώσων στρατιωτών στην ανατολική Ουκρανία

«Είναι ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας που μας εμποδίζει να σταθεροποιήσουμε γρήγορα την κατάσταση στη χώρα μας»

slaviansk-ukraine-filorwsoi

Την παρουσία 7.500 Ρώσων στρατιωτών στην ανατολική Ουκρανία, όπου ο ουκρανικός στρατός πολεμά ενάντια στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες κατήγγειλε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Στέπαν Πόλτορακ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων στην περιοχή.

«Η παρουσία 7.500 εκπροσώπων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος είναι ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας που μας εμποδίζει να σταθεροποιήσουμε γρήγορα την κατάσταση στη χώρα μας», δήλωσε ο Πόλτορακ κατά τη χθεσινοβραδινή του συνάντηση με τους ξένους στρατιωτικούς διπλωματικούς ακόλουθους, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που ανέβηκε σήμερα στον ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας.

Μπροστά σε αυτές τις απειλές, η Ουκρανία σκοπεύει «να αυξήσει τον αριθμό των ενόπλων δυνάμεών της» και να βελτιώσει τον ανεφοδιασμό του, πρόσθεσε χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Στο μεταξύ τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες και ένας πολίτης σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Παράλληλα ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ ανακοίνωσε τον θάνατο ενός άνδρα 60 ετών από πυρά όλμων κοντά στην πόλη Ζολοτέ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By