Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το ΚΚΕ για το θάνατο των μεταναστών στη Μυτιλήνη

«Οι πολιτικές της ΕΕ αυξάνουν τους θανάτους μεταναστών και προσφύγων» σημειώνει ο Περισσός 

kke tropologia

Σε «θάλασσα νεκρών μεταναστών» μετατρέπεται το Αιγαίο, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, μετά τη νέα τραγωδία ανοιχτά της Μυτιλήνης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τα ξημερώματα επτά μετανάστες, ανάμεσά τους δυο παιδιά και τρεις γυναίκες.

«Η νέα τραγωδία στο Αιγαίο, επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο ότι τα μέτρα αποτροπής των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων, που προωθεί η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, όχι μόνο δε μπορούν να εμποδίσουν τα θύματα της φτώχειας, των αντιδραστικών καθεστώτων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων από την απελπισμένη προσπάθεια αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής, αλλά αυξάνουν τους θανάτους των απελπισμένων μεταναστών και προσφύγων», αναφέρει το ΚΚΕ.

Παράλληλα, καλεί σε κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών «ενάντια τις απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Για να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ενάντια στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Συνθήκη Σέγκεν σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να δοθεί πολιτικό άσυλο με δίκαιες και γρήγορες διαδικασίες στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων».

By