Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Το μυστήριο με τις απαγωγές στα Εξάρχεια

Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη και κηρύσουν πόλεμο στη μαφία

1Φως φαίνεται πως πέφτει στο μυστήριο με την απαγωγή δύο προσώπων από ομάδα περίπου είκοσι κουκουλοφόρων το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Εξαρχείων.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στον γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, indymedia, αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την απαγωγή, την οποία χαρακτήρισαν «πολιτική παρέμβαση».

Στο κείμενο, το οποίο δεν υπογράφεται από κάποια ομάδα, γίνεται λόγος για σαφέστατο μήνυμα με πολλύς αποδέκτες, ενώ τονίζεται ότι δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια.

Επισημαίνεται πως ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν στην ενέργεια, αλλά και η ύπαρξη οπλισμού χρησιμοποιήθηκαν για την εμπέδωση του μηνύματος.

Αναλυτικά το κείμενο όπως αναρτήθηκε:

«Το Σάββατο 22 Μάρτη στις 22.00 σύντροφοι του αναρχικού χώρου πραγματοποιήσαμε μια πολιτική παρέμβαση στην πλ. Εξαρχείων με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέχτες.

Απο εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε απαθείς προκλήσεις και εχθρικές συμπεριφορές απέναντι σε άτομα ή χώρους του κινήματος και κατοίκους των Εξαρχείων.

Ο αριθμός των συντρόφων που συμμετείχαν αλλά και η ύπαρξη βαρύ οπλισμού χρησιμοποιήθηκε για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέκτες που καταλαβαίνουν δυστυχώς μόνο με αυτό τον τρόπο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των εμπλεκόμενων αγωνιστών κατά την αποχώρηση τους.
Τα Εξάρχεια ανήκουν στους αγωνιζόμενους

και όχι στις μαφίες και τους ένστολους κρατικούς προστάτες τους».

Το κείμενο, πάντως, δημιουργεί αρκετά ερωτήματα, τόσο από το ύφος γραφής όσο και από το γεγονός ότι δεν υπογράφεται από καμία ομάδα, κάτι που συμβαίνει συνήθως.

Πιθανολογείται ότι τα δύο άτομα που απήχθησαν ήταν έμποροι ναρκωτικών, καθώς, τα τελευταία χρόνια στην περιοχή έχουν παρατηρηθεί αρκετές περιπτώσεις ύπαρξης οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και εμπορίας ουσιών.

By