Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Το ΠΑΣΟΚ για το κοινωνικό μέρισμα

«Οι προσπάθειες μας τα 4 τελευταία χρόνια βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να φτάσουμε εδώ» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση

euro635_250314

Ως απόρροια των «θετικών εξελίξεων στην ελληνική οικονομία» σχολιάζουν στο ΠΑΣΟΚ την απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται πως «οι θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και η ορατή προοπτική εξόδου από την κρίση, δίνουν την δυνατότητα να διανεμηθεί από την κυβέρνηση κοινωνικό μέρισμα 450 εκατ. ευρώ σε 600.000 νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα και βίωσαν περισσότερο απ’ όλους τις συνέπειες της κρίσης».

Αναφερόμενο στην δική του συμβολή στην όλη προσπάθεια αναφέρει ότι «για το ΠΑΣΟΚ που επί 4 χρόνια αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κρίσης, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που σηματοδοτεί την απόφασή μας για την αποκατάσταση των αδικιών, την στήριξη των πιο οικονομικά αδύναμων και των ανέργων, δείχνοντας ότι οι θυσίες που υπέστησαν οι Έλληνες όλο αυτό το διάστημα, πιάνουν τόπο».

Επίσης υπογραμμίζεται η συμβολή του κόμματος προκειμένου να αποφασιστούν τα κριτήρια για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος, με την ανακοίνωση να τονίζει ότι «η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις που έγιναν με τους κυβερνητικούς εταίρους μας για τον τρόπο κατανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος, συνέβαλε σημαντικά με προτάσεις και βελτιωτικές παρεμβάσεις, ώστε οι πόροι να κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα σ’ αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Σε αυτούς που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχεια και στους μακροχρόνια ανέργους που έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕΔ μέχρι 1/3/2014 και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις της διάταξης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By